Top meni

Zasebnost in piškotki

Zasebnost

Po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) je upravitelj spletne trgovine zabavno.si, Comis d.o.o., zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

 Za potrebe poslovanja spletna trgovina zabavno.si zbira naslednje uporabnikove osebne podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • telefonsko številko,
  • elektronski naslov,
  • uporabniško ime,
  • geslo v šifrirani obliki
  • ostale podatke, ki jih vnesete v spletne obrazce na strani zabavno.si.

Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo.

Z nakupom ali registracijo na spletni strani zabavno.si, uporabnik dovoljuje podjetju Comis d.o.o. hranjenje osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi.

Osebne podatke uporabnika bo upravitelj spletne trgovine zabavno.si uporabil le za potrebe naročil in občasno za to, da uporabnika obvesti o posebnih ponudbah, za katere se lahko z gotovostjo trdi, da predstavljajo pomembne informacije za uporabnika.

Brez izrecne privolitve uporabnika, njegovih osebnih podatkov upravitelj spletne trgovine, Comis d.o.o., ne bo posredoval, prodal ali zamenjal z nobeno ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

Podatki, ki jih zabavno.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in v izrednih primerih telefonsko številko. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Piškotki

DOBRI SPLETNI PIŠKOTKI, SO KORISTNI ZA OBISKOVALCE!

Kaj so spletni piškotki?

Ime piškotki izvira iz imena čarobni piškot, kar v svetu računalništva pomeni paketek informacij, ki jih en računalnik pošlje do drugega. Spletni piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik, ko obiščete spletno stran. Ko se ponovno vrnete na spletno stran, vas le ta prepozna na podlagi že shranjenih piškotkov (če jih seveda niste medtem že pobrisali). Spletni piškotki so pomembni za pravilno delovanje spletne strani in tudi za boljšo uporabniško izkušnjo. 

Katere spletne piškotke uporablja spletna stran zabavno.si?

Na spletni strani zabavno.si se uporabljajo različni piškotki za različne namene.

OBVEZNI PIŠKOTKI

Uporabljajo se piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno funkcionalnost spletne trgovine, košarice in izvedbe samega nakupa. To so piškotki, ki si zapomnijo vaše vnose v spletne obrazce in v nakupovalno košarico. Obvezni so za pravilno delovanje spletne trgovine in s tem zagotavljajo tudi varnost in preprečujejo zlorabe.

SOCIALNA OMREŽJA 

Ti piškotki omogočajo povezavo s socialnimi omrežji kot so Facebook, Twitter, Google+ in ostali. V nekaterih primerih tudi izboljšajo hitrost obdelovanja podatkov na spletni strani in shranjevanje vaših nastavitev.

STATISTIKA OBISKA 

Piškotki, ki jih uporabljajo npr. Google Analytics. Z njimi se spremlja statistika obiska spletne strani. Ti piškotki so za nas zelo pomembni, saj lahko na podlagi njih ugotovimo, katere stvari na spletni strani so za vas bolj zanimive in katere manj. Kje lahko stvari še izboljšamo in popravimo.

Več o piškotkih si lahko preberete tudi na straneh Infrmacijskega pooblaščenca RS.

Za dodatna pojasnila in informacije pišite na info@zabavno.si ali obiščite stran Pogosta vprašanja, kjer so zapisana pogosta vprašanja in odgovori.

Potrebujete darilo, pa nimate ideje kaj podariti? Zabavna, smešna in izvirna darila za vse priložnosti! Izberite svoje darilo in naročite še danes. Brezplačna dostava za vsa naročila!